jump jump

Ännu en vecka i crazy-golden.
Detta huset är verkligen a quite corner i veckorna med desto högljudare på helgerna.
slutet av förra veckanspenderade vi på fältet. Här blev reslutatet av vår foto-session.


384927-102

Jim hoppar medan jag och Sofia posar

384927-101

Per, Sofia och fotografen jag!
384927-100


384927-98


384927-98

Fredag lördag söndag var det jobb som gällde. Det hände inte så mycket på fredagen så jag fick mig faktiskt ett par piståk innan liftarna stängde.
Lördag var det jättemycket folk och jag hade som tur var fullt upp hela dagen. När jag kom hem trött i benen hade killarna och Sofia gjort tacos och förberett kvällens lekar. Maten var otroligt god, mätta och glada satte vi igång med beer-fest inspirerade öl drickar championships!

Emil och Sofia var reseledare och det hela började med öl-pingis, fortsatte med pilbåge, ölgömning, öl-rejs och sist men inte minst irländs julafton the golden way. Vilket betydde att vi inte bara skulle springa halva golden runt, snurra 20, ja 20 varv och sen tillbaka, utan man skulle dessutom upp på en snöhög och där uppe dricka ölen. ojojoj.
Sen gick vi vidare till packers och röjde...

Öl-pingis inledde det hela, rätt svårt faktiskt, även om det bara var första leken
384927-103

OPJ (Jim) efter sitt perfekta pilbågsskott, not

384927-104

Sofia gör en favorit i repris från förra helgen!

384927-105

Två av mina arbetskamrater, Renaud och gavin
384927-106

Söndagen blev en tung dag på jobbet och när jag kom hem satt jag lite framför datorn men sen blev det bingen. kl 17.45.
Sov över 12 timmar och vid frukosten (när jag dessutom undrar vad jag egentligen gör uppe eftersom jag har lyckats bli förkyld och knappt har nån röst kvar) så ringer en kille jag träffat på jobbet och undrar om jag vill hänga med och åka scooter. och självklart ville jag det. 
Så han kommet och hämtar upp mig och det bär av till en sjö här i närheten. 
Först var det en rätt lång tur på en transportsträcka och eftersom det var-20 grader ute så brände det gott på kinderna. Var rätt läskigt att känna huden på kinderna vara som läder. scary. så jag drog upp min bandana lite högre under googlesen. 
När vi kom fram till sjön så var det bara att åka. Vi åkte upp mot en topp och han släppte av mig på ett par ställen och jag åkte ned där han stod och väntade. Sen var det bara att hoppa upp påå scootern och upp igen.
Sen var det en platt som han (förstår inte hur han vågade....hehe) så fick jag prova att köra. Det var mycket svårare än vad det ser ut att vara, och jobbigare. Jag var helt slut i armarna och händerna efter ett par varv. Sen åkte vi upp i skogen och hoppde lite. Det var riktigt kul för i skogen var snön inte lika vindpackad så man fick ett par puder-fickor (hehe).

Jag på scootern
384927-108

Darren på väg upp till sitt åk
384927-107

När vi åkte hem igen så var man bra kall, men det har varit sjukt kul att både åka och köra. Speciellt att köra när man började få lite koll på hur det funkade!
 Detta har ju inte riktigt gjort min förkylning bättre heller. Jag ska nog stanna hemma imorn och kurera min röst, hals och kinder. 

Do it...
 

pow

Nu sitter vi här i vårt palats, varje invånare med en konstig uppfällbar skärm framför sig. Det är datorer, och vi snackar inte med varandra som vanligt, jo just det, bara på msn!
Nej så illa är det inte riktigt men nästan. 

Heath Ledger RIP. det är nästan så att man får kolla 10 orsaker att hata dig ikväll bara för att hylla honom... 
384927-95

Helgen spenderade jag på jobbet, fredagen också tyvär. men bara 1,5 sen fanns det inte så mycket mer för mig att göra. Så jag fick åka hem och förstörde en hel dag.
Jobbet börjar bli lite roligare, även om personerna som jag jobbar med är lite bitchiga. killarna är trevliga, men tjejerna ignorerar typ. Men samtidigt´så har vi inte så mycket att snacka om. Blir kanske bättre. Nu har dessutom rerstaurangen fått en ny ägare, så på fredag ska jag få lite andra uppgifter. Får se hur det blir. 

Peaks grill
384927-77

I lördags var det fest! Jonas fyllde 22 och detta firade vi med tårta och ferre! Vi hade bjudit hem en massa folk, svenskgänget från Rondo dök upp och en aussie och hans kompisar.
Kvällen fortsatte på roadhouse där DJ Czech spelade och dansgolvet gick varmt.

Houseparty
384927-81

Togge och Viktor kollar in vårt kylskåp
384927-82

Jonas, Sofia, Kalle och Jim rockin on
384927-83

Dagen efter när alla andra kunde ligga hemma och vara bakis, så gick Amelie ut till vägen för att lifta till jobbet. Jag var inte risigast på jobbet iaf. En servitris satt typ bara i baren och sitrrade på sitt glas vatten och hon som är personalansvarig kom inte ens dit.
De hade jag träffat på roadhouse. hehe.

Sen nu i veckan var det dags för åkning igen!
Vi bestämde oss för att klättra upp på toppen efter T1 , dvs T2.
Det visade sig vara lättare sagt än gjort för det var helt ospårat. Vi plöjde upp ett litet spår och kom till slut upp på toppen.

Brant klättring, men vad gör man inte?
384927-92

One-pole-Jim posar
384927-86


Där satte vi oss i solen och tittade på den otroliga utsikten över bergskammarna som sträcker sig så långt man kan se.

Jag
384927-94

Emil och Jag på toppen

384927-93

Per, Jonas och Emil i jobbar på brännan
384927-87

När vi kände att årets googlebränna blivit påbörjad fortsatte vi ut över kanten och ner längs med bergskammen. Sydsidorna höll vi oss borta från eftersom de är väldigt instabila på de flesta ställena. Men vi hittade ett par fina små rännor med orörd snö i så vi var nöjda. Sen kom vi ned till skogen som iofs är rätt tajt, men det är kul iaf på bräda. Jag måste säga att jag är grymt imponerad av skidåkarna i sån skog. 
Inne i skogen ligger det jättemycket orörd, djus snö, även om man inte kan få så mycket flyt i åken så är det kul ändå! Varje gång man tog tag i ett träd som stöd så fick man hela trädets snö hög i huvudet och det mesta letade sig in nacken...inte så behagligt.
 Efter skogen så kommer man ut på ett fält där man kan hoppa runt på små snöhögar, helt otroligt.


384927-91

Kollar in nästa åk
384927-90

Emil i skogen
384927-85

Gårdagen blev också en hajkdag till samma ställe. Nu visste vi ju lite vart vi skulle och hittade ytterligare fin åkning. 
Sofia, Kalle och Micke hängde med Hanna och Kristian till Calgary och där besökte de IKEA. Och gissa vad jag åt till frukost imorse? Ägg och kaviar-macka. Finns det nåt bättre sätt att starta dagen på?

Just det. Fick precis reda på att sommren kommer att spenderas på Svalbard. Jag och Jacob kommer åka dit och jobba i maj och stanna till augusti. För er som inte vet vart det ligger så är det en ögrupp mellan norge och nordpolen. Rätt högt upp alltså!
Vi ska jobba på ett hotell och förhoppningsvis tjäna ihop lite pengar. Mer om det i maj alltså. Då kanske det dyker upp ytterligare en blogg!

Longyearbyen
384927-96

Japp, dit ska jag!
384927-97

ha det bra!
kram och puss och sånt!

ps. Pappa kommer antagligen och hälsar på i mars. Ska bli jättekul! Så får han också se hur det är i puderparadiset kicking horse!!!! ds


sorry

ojojoj, vad jag inte har skrivit på länge.

Förra veckan så fick jag faktiskt jobb! Vet inte riktigt om jag ska vara glad eller ledsen för detta, men som det är nu så är det ok. Har kommit fram till att jag egentligen inte behöver jobba för att klara säsongen, men det är jú trevligt att göra nåt annat än att sitta hemma framför datorn hela helgen.
Iaf så jobbar jag numera som Hostess på en restaurang som ligger precis vid backen. Jag har som arbetsuppgift att välkommna gästerna, visa dem till ett bord och hälla upp lite vatten till dem. Sen när de är klara så ska jag tömma borden och torka av!
Jag har saker att göra ungefär två timmar om dagen, sen står jag bara och låtsas vara upptagen med att sortera menyer...
Dessutom så tjänar jag inte så himla mycket och jobbar bara typ 5 timmar varje gång...är det värt det?

Det är några justa människor som jobbar där dock, så jag ska nog hålla ut i nån vecka till...

Jag har shoppat loss denna veckan. Beställde skidor, snöskor och stavar. Hela kalaset gick på beloppet 360 dollar! Ta det gånger 6,6 så får ni det i SEK.

Har faktiskt åkt lite skidor nu den senaste veckan o det är riktigt roligt. Har lånat Ethans skidor och Emils stavar  men snart kommer ju mina egna!!!

lägger upp lite bilder snart!

kram

2008


Denna helgen har verklgen gått i festens tecken, i lördags gjorde jag min party-debut i Golden.
Kalle emil och michael hade på dagen bestämt träff med en kille som skulle sälja sin snöscooter. De testkörde monstret alla tre, men när Kalle kommer tillbaka hvisar det sig at han har kört på en sten och den har träffat på det mest oturliga stället. Han har alltså köpt en scooter. De lagade den rätt bra och för inte så mycket pengar, så den går rätt bra att åka på nu.  Som tur var så skadade han sig inte.

Patrik skulle ta den sena bussen till Vancouver på kvällen så Michael sätter sig för att köra honom till busstationen. När han kommer hem visar det sig att de glömt att sätta på sig säkerhetsbältet så de blev stoppade av polisen och fick en litet böt-lapp var.  Dessutom var det så tajt inpå bussen att Patrik missade den...NOO. som tur var så hade den antagligen kört för tidigt så det var fler som hade missat den. Så den fick snällt åka tillbaka och hämta dem igen!
Senare bestämde oss för att ge Golden en chans men det tog lite överläggning innan vi skulle våga oss ut igen. Det hade trots allt hänt en del på dagen...Detta visade sig vara rätt beslut eftersom vi hade en riktigt kul kväll. Stället vi tänkt gå till heter roadhouse och det var fullt så vi kom inte in. Vi tänkte att det är ju där alla är, men vi kollar packes för säkerhetsskull. och där var det ös..!

Emil jag och Per
384927-58

Micke och Emil
384927-59

Per och jag shakar loss!
384927-60

On the dancefloor on the dancefloor!
384927-61

Horsevalley homies!
384927-62

Myspys!
384927-63


Gott nytt år på er alla!
Nyårsafton började med att vi i lugn och ro började plocka på oss utrustning och efter lite besök på bla postkontoret var vi på väg upp till berget. Per hade hämtat ut sina nya skidor och var rätt nöjd. Vi lyckades tom hitta en bra radiokanal. Rock Classics. Ett par gamla hitar senare var vi uppe på berget ochletade parkering. Detta var lättare sagt än gjort eftersom det inte bara var vi som tänkt få sig ett par åk innan nyårsfesten.
Det var proppat i liftkön och vi bestämmer oss rätt fort för att hajka bort ur systemet. Vi gör samma hajk som första dagen, denna gången var det lite lättare eftersom vi slapp spåra själva. Nu var det nästan färdiga trappsteg att traska upp för.
Emil, Micke och Kalle bestämmer sig för att klättra upp på nästa kam  och vi sätter oss för att bevaka, filma. Micke tar säsongen hitintills hårigaste åk, ett drop in i en ränna och sen rakt ut i bowlen. Hans bräda grävde ned sig lite, och vurpade farligt nära ett stenparti...men det gick bra!
De andra två tog ett lite säkrare åk men fint det med!
Sen var det skogsåkning för hela slanten. Rätt tajt på sina ställen, men otroligt kul!

Kalle, EMil och Michael är precis nedanför till höger om toppen.
384927-64

Tajt skog för Per
384927-65

Inhandling av nyårsmat! (och emil posar som vanligt =))
384927-66

När vi kom hem från backen åkte vi och handlade, och lagade mat. det bleb grillade stekar, klyftpotatis och svampsås. Inte dåligt det inte!
Sen bar det var till en av Jockes arbetskamrater, JF. Han bodde med en tjej i en liten trästuga en bit utanför stan. Jättefint ställe och massa trevliga folk. Tolvslaget inväntade vi runt en bonfire tillsammans med ett par killar med gitarr. Sen blev det gitarrspelande och snackande tills vi tog en taxi hem runt tre.

 384927-72384927-71384927-70384927-69

384927-76384927-75384927-74384927-73

På nyårsdagen gjordes inget seriöst förrutom tvtittande och halvsömn...!
Jag lyckades dessutm dra på den värsta förkylingen i år...(haha) så nu sitter jag här och snörvlar, det halsonda har iaf gått över. Får se om jag vågar mig uti backen imorn.
har hittat garn i en affär också! NAJS! så nu är det bara att se över min ekonomi och shoppa loss!

Hoppas ni där hemma också hade en fin nyårsafton med mycket fyrverkerier. Såg tyvär inga här, menmen!
kram


RSS 2.0