another seven sunny days...

Ja, även om snörapporten har lovat ett par centimeter nytt så har jag lärt mig att det aldrig snöar från klarblå himmel...så några centimeter har det inte blivit.
Första gången jag klagar på sol, men det har inte varit så jättedålgit ändå!

I helgen har jag jobbat, som alla andra helger här. Har inte berättat så mycket om jobbet har jag kommit på så here we go!
Mitt huvudansvar är att servera mat till gästerna och sedan plocka bort disken. Sen även att hjälpa servitriserna. Det är rätt kul, för tiden går fort som det är mycket att göra men annars kan man bara lalla runt.  Få betalt för att gå runt och snacka med folk är ju inte fel det heller.
Förra helgen var det den såkallade familyweekend i grannprovinsen Alberta. Så därför var hela berget fullpackat av barnfamiljer och semestrande ungdomar. Alltså mycket att göra på restaurangen. 
Lönen är kanske inte den bästa, närmare bestämt 7 dollares i timman. Men jag får ungefär lika så mycket i dricks varje dag, och sen har jag även fått mitt liftkort utökat till att även inefatta helgerna.
Så det blev inget vilt festande för mig åå fredagskvällen (det fick de andra i huset stå för..) utan jag gick upp tidigt för att kunna åka skidor innan jobbet på lördagmorgonen. 

Darren kom och hämtade mig och innan vi begav oss ut i backarna så visade han mig det huset han håller på att bygga. Han jobbar som snickare här och bygger lyxhus runt berget. 
Det var inget litet hus han knåpade ihop. 
Fyra sovrum, ett stort vardagsrum med jättehögt i tak, ett tvrum och ett jättegarage.Detta huset ska alltså familjen ha de två helgerna om året de är i kicking för att åka skidor.
Det är lite hemskt faktiskt att alla locals säljer sin mark till rika människor medans de själva flyttar ur stan. Så snart kommer väl även denna staden vara förstörd och plastig.

Sen blev det skidåkning, Darren åkte skidor för första gången på 7 år och jag har ju inte heller så många skiddagar på nacken de senaste 5 åren.  Men vi tog oss ned skapligt för backarna och efter ungefär två åk så var jag tvungen att gå till jobbet för att byta om. 

Måndag idag, och vi har varit ute och byggt en kicker. Ett hopp som man hoppar och landar i lössnö. Det ska alltså inte göra så ont om man trillar, och trilla gjorde vi. 
Eftersom de andra efter ett tag började snurra så tänkte jag att jag kan ju inte vara sämre, och det är faktiskt lite pinsamt att efter två säsonger fortfarnade inte kunna sätta en 360, så jag satsar, och kraschar. Hade absolut ingen aning om var jag var i luften eller när landningen skulle komma, men det gjorde den..hehe. efter två tvärställningar med brädan gav jag upp och satte mig i solen istället.
När vi kände oss klara med hoppandet så bestämde jag och Per oss för att det varit alldeles för lite puder-svängar på senaste veckorna så vi börjar klättra uppåt ovanför vårt hopp. Efter mycket om och men (detta inkluderat trädklättring och omvägar) fick vi våra välförtjänta svängar. Det blev inte många, men det var gött att få känna nåt mjukt under brädan!!!

Nu ska jag och Sofia kolla på det 11 avsnittet av Gossip Girl. Vi har nu hört att det är rätt stort i Sverige också. Det är otroligt tjejigt, men det behövs lite tjej-tv när man bor med alla dessa manliga killar. Så nu sitter killarna nere och spelar cs mot varandra, och vi kollar på Gossip Girl!

Hadbrahaaj!

seven sunny days!

Nu var det ju ett tag sen jag skrev senast.
Vet inte riktigt vart jag ska börja.

Det var ett tag sen vi var ute och hajkade men vi har fått bra åkning ändå!

För två veckor sen följde jag, Per och Alexis med Christian och Hannah till Revelstoke över dagen. När vi kommit en bit på vägen börjar det snöa.
Det var riktigt bra i Revelstoke. Det är helt nyöppnat denna säsongen, och väldigt fint. Liftarna var vi speciellt imponerade av eftersom de gick så otroligt fort. Man hann knappt äta upp en macka innan man var uppe!
Vi fick en massa bra trädåkning iaf så alla var nöjda.
Efter lite shopping och en hamburgare i stan så drog vi oss hemåt. Som tur var så hade de öppnat motorvägen igen efter att de fått spränga laviner över vägen.

Alla hjärtansdag firades genom rosa drinkar och chokladtårta, och sen fest i jacuzzin.
Lördagen blev också rätt vild. Det slutade med en transvetstit och en hockeyfrilla!

Jag och Sofie har haft lite virkningsstudio här hemma. Det har blivit ett par mössor!


Det har dessutom varit sol i ett par dagar nu så alla har jobbat på sina google-brännor! Men lite mer snö hade ju inte varit fel!

tjipp hej!


RSS 2.0