White christmas

Julen här i stugan blev inte som alla andra jular.
Eftersom det hade snöat en massa under natten så bestämde vi oss för att gå upp tidigt för att vara i backen när liftarna öppnade.
Vi gick upp halv sju och åt frukost och begav oss sedan hemifrån vid halv åtta. Det var fortfarande mörkt ute och månen lyste i sin helhet!

Vi tänkte att nu kommer det vara helt öde vid liften och det kommer inte komma nån förrän precis innan liftaran börjar gå. Men vi hade ju inte riktigt räknat med alla fuskisar som bor på hotellet mittemot backen. Så först var vi inte men efter tre kvarts väntan kom vi ändå upp i den andra gondolen!

Kalle och Per i liftkön
384927-41

Martin i gryningsljuset
384927-43

Åken var riktigt bra, men efter första dagen, andra åket på Pers nya skidor var det dags för ett coreshot. Ett hål i belaget ända in till kärnan på skidan.
Hans dag var förstörd så han och Kalle som kände seg lite krasslig åkte hem. Vi andra fortsätter och precis när vi också tänker ge upp så skriker Martin, STOOPP...då har de öppnat en sida av ett av bergen som varit stängt innan pga av lavinrisk. Men nu öppnade den och vi står typ först i kön för åken. Här snackar vi mycket snö och puderhets. Det stod typ tio pers i kö för att få åka ned på de bra ställena. och folk bara kastade sig ut. rätt fascinerande egentligen. Jag ska inte säga nåt, jag känner ju detsamma. Ser man ett fält av lössnö som ingen har åkt på, vill man ju bara lägga en repa. NAJS!'

Emil mitt i all snö
384927-42

Vi åkte hem rätt nöjda med första delen av julafton.
Väl hemma är alla otroligt trötta, det blev ju trots allt en tidig morgon och en hård dag. Så efter lite naping och filmtittande så var alla väldigt hungriga. Då kommer Ed och Shannon (våra hyresvärdar som bott i en husbil här utanför) in med julsnacks och en vinflaska. Vi åt och då tyckte Kalle att det var dags med julklappsutdelning. alla fick varsitt paket med marabouchoklad. Då var det Kalles mamma som hade skickat det. Tack så mycket!

Per och Emil med snacksen
384927-46

MMM...marabou!
384927-45

Köttbullar, potatis, och sill stod på menyn. Saknades iofs en del traditionella rätter, men vad ska man göra när man är i kalkonlandet och ambitionsnivån ligger på halvfart?
Vi fick två gäster till bords också, Patrik och Joakim. Jättetrevlig middag!
Vinet vi hade fått var tydlgen deras hemma gjorda och vi hittade två flaskor till i kylskåpet. Det var inga årgångsviner direkt, och jag kan lite förstå varför de ville bli av med dem...

Pers fisheye bild på julbordet
384927-47

På juldagen var det inte många som orkade sig upp, tyngd i huvudet, antagligen efter vinet =) . Jag Per och Martin tog oss iaf upp till berget lite efter ett och det var inte det lättaste att hitta skjuts på juldagen. speciallt inte så sent. Tillslut får vi skjuts av en kille och honom möter vi dessutom i liften och snackar lite med också. Vi orkar med ett åk. Ett uppåkt, hårt och jobbigt åk, så vi bestämmer oss för att ta en kaffe istället. När vi fikar träffar vi Patrik och han kände också av vinet...och sen kommer också croy förbi (killen vi fick skuts med på morgonen). Han erbjuder oss skjuts hem igen och kör oss hela vägen fram till dörren. Jättetrevlig kille som jobbar som frisör i Calgary. Han hade jättestylat hår och en massa piercingar. Han sa att han inte riktigt var accepterad här och att folk kollade lite konstigt på honom när han var ute. Förstår att han trivdes bättre i calgary.

Kvällen spenderades framför två filmer  och till middag blev det wannabe-outlaw-burgers...!

Hoppas att ni där hemma haft en mysig och trevlig jul även om ni inte fått nån snö.
Kram på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0